A nyomdai tanácsadás a nyomdai gyártás-előkészítő egyik alapfeladata

Share

A nyomdai gyártás-előkészítő sohasem csupán egy titkárnő vagy egy portás, aki majd kapcsol egy szakembert, aki hátha tud segíteni. Ebben a szakmában sem lehet minden tudás birtokában lenni, de a főbb paraméterekkel tisztában kell lenni és igenis szakmai válaszokat kell adni. Csak így lehet valaki hiteles ebben a szakmában.

A nyomdai tanácsadás fontossága csak sok év múlva tudatosult bennem. Folyamatosan jöttek a visszajelzések és egyre többen igényelték, hogy még árajánlatkérés előtt vagy a szerkesztés megkezdése előtt egyeztessünk, hogy a megfelelő irányba induljanak el a megrendelőim.

Az egyik nyomdában napi 8 órában szinte csak árajánlatokat készítettem. 90%-ban több variációs kérések voltak, több példányszámra, több alapanyagra, stb. Első körben természetesen kérés szerint ezeket ki is adtam. Később már kértem egy egyeztetést, hogy tudjam, hogy mi a megrendelő vágya, mit szeretne, miért kéri a sok variációt. Ezek után már csak pár variációt adtam ki, melyek belefértek az elképzeléseibe és én is tudtam, hogy ezekkel a paraméterekkel jó minőségben és jó áron lehet a terméket kigyártani.

Több év, több nyomdai tapasztalat után a nyomdai gyártás-előkészítői vállalkozásomat már teljes mértékben az ügyfél igényeihez szabtam. Most már első körben nem számolunk, hanem beszélgetünk és ötletelünk. Meghallgatom, hogy milyen célra és mennyi nyomdai termékre van szüksége az ügyfelemnek, erre milyen nyomdai költség áll rendelkezésre és ezekhez igazítom a kiajánlott paramétereket.

Az árajánlatkészítési időm így egyben nyomdai tanácsadás is lett az évek alatt.

Számtalan visszajelzés bizonyítja, hogy jó úton járok.

Van, amikor nem adok ki nyomdai gyártási ajánlatot, mert olcsóbban kivitelezhető más módon. Ekkor is komplex segítséget adok, mellyel sok időt és pénzt tudnak az ügyfeleim spórolni.

A nyomdai akciók oldalamon sok éve indítom már el a rendszeres havi akcióimat és a foglalási rendszeremet. Mindkettőre sokan számítanak.

Kati nincs valami ötleted?…. Ezt hogy lehetne minél kedvezőbb áron megoldani?…. Kimaradt pár termékem, van ötleted az újra hasznosítására?… Akár 1 db-ot is kérhetek?…

Nos, ötletem mindig van. A kis példányszámos termékek gyártása szinte végtelen marketing ötletre is sarkall. Mindig tovább gondolom a nyomdai paramétereket és ebből kiindulva adok javaslatot személyre szabott megoldásokra.

Tegyél próbára! Kérdezz!

A nyomdai vállalkozásom azok számára nyújt a legtöbbet, akik az egyedi megoldásokat keresik, egyedi tanácsokat, ötleteket kérnek, szívesen szerkesztik meg a saját nyomdai anyagaikat és ehhez örömmel elfogadnak nyomdai előkészítői segítséget. A cél minden esetben a jó minőségű és jó áron kigyártható nyomdai termék.

Fordulj hozzám bizalommal!

Szabó Katalin
nyomdai gyártás-előkészítő
nyomdai ötletgyáros
70-535-1726
Nyomdai munkák ötlettől a megvalósulásig.
Nyomdai előkészítés: www.nyomdaielokeszito.hu
Katiötletek: www.katiotletek.hu
Havi akcióim: www.nyomdaiakciok.hu